TVÅ FÖRETAG i ETT
Vi skräddarsyr den produkt ditt företag
behöver och levererar när du behöver det.

TVÅ FÖRETAG i ETT som specialtillverkar den produkt ditt företag behöver och levererar när du behöver det.

Om oss

Vi är från början två familjeföretag, idag samlade under ett tak där Bergslagens Träcenter AB är dotterföretag till Epos Träindustri AB. Vi är högspecialiserade på måttbeställt kundanpassadt träemballage till de stora stål-, kemi och bilindustrierna i i Mellansverige. Vi lever efter våra värderingar.

Vår historia

Företaget grundades 1946 av Svante Eriksson , då som Rishöjdbrons såg. Sonen Per-Olof Svantesson tog över och byggde 1975 en ny fabrik för tillverkning av specialemballage i trä för exportindustrin. Samma år föddes sonen Dan.

1982, bytte företaget namn till EPOS, är en förkortning av Per-Olof och Else-Britt Svantesson. Mellan 1985-1993 byggdes två förrådsbyggnader och 1999 utökades fabriken där det idag finns en såglinje. Sedan 2015-2019 har ett kall-lager tillkommit liksom ytterligare 250m2 där en specialdesignad monteringsrobot står.
Epos har 9 anställda (2020).

2018 förvärvades Bergslagens Träcenter AB i Grängesberg.

Sonen Dan Svantesson anställdes 1999 och är idag platschef på företaget och VD för dotterbolaget.

På den solbelysta fyrkanten på bilden byggdes fabrik 1975 där också dagens fabrik finns

Flygbild över området 2016

Slå på/av innehåll
Please select a WPForm.

Kuriosa

På gården driver också Per-Olof Stall Speed AB, där prisbelönta avelshingsten spelar stor roll. Viking SS kan ses i hagen vid infarten till Epos Träindustri AB.